– Mr. Noev, de bulgarske politikere også delt i sagen om Alexei Navalny. Premierminister Borisov erklærede sig i sit forsvar og beskyldte præsident Radev for “øredøvende tavshed”, støtte til de russiske myndigheder og undertrykkelse af den forgiftede opposition. Hvad sker der?

– (EN) Vi kan bedømme, hvad der virkelig sker på grundlag af fakta og handlinger fra myndighederne i Bulgarien. Og de fordømmer, at det er Borisov, ikke Radev. Borisov spiller et teater i sit eget scenarie, at Radev er en mand af russerne, og han selv, ser du, forsvarede principperne om demokrati og geopolitisk orientering i Bulgarien. Det er et absurd teater. Kendsgerningerne siger det stik modsatte. For siden 2014 og især i sin sidste embedsperiode har Borisov tilladt og sandsynligvis hjulpet Ruslands indflydelse i Bulgarien på strategiske områder – frem for alt inden for energi, sikkerhed, men ikke kun.

– Men russiske diplomater blev bortvist for spionage…

– Det er scenariet for de uoplynede. “Udvist” var tredje lag tal, uden at påvirke strukturen og funktionen af netværket af russiske tjenester i Bulgarien. Efter min mening er det muligt, at dette også blev aftalt som en del af teatret for at skjule de sande, strategiske hensigter.

Lad os se på kendsgerningerne. For det første blev hver eneste skandale med “russiske spioner” organiseret til mediebrug, ikke til nationale sikkerhedsformål. Hver eneste af dem. Lad os få fat i spionen Malinov. Hvad skete der? Anholdelser, ransagninger, kameraer, lavet en reklame for ham, gik til Putin, han belønnede ham, drengen kom hjem og fortsatte sin juridiske Russophile aktiviteter. Der er ingen undersøgelse, der er ingen ventetid på glemsel. Hvad med de andre spiondiplomater? Ikke at næsten alle russiske diplomater i Sofia ikke arbejder for deres særlige tjenester, men de blev angiveligt taget i at rekruttere og betale vores borgere? Har Du hørt mindst ét navn, at en undersøgelse er i gang i bulgarske medskyldige?! Nej. Og hvis du hørte noget fra Borisov, ikke et ord. Han siger, at han hørte om disse ting fra medierne. Det er alt andet end mere end 200.

Er vores allierede klar over, at dette er et scenarie?

– Vores allierede kender meget godt “Borisov fænomenet”, de ved meget godt alt om ham. Ambassadør Byerlys telegrammer er kendt, så den detaljerede publikation i “Washington Coutterly” om hans fortid i underverdenen – dette er kun en lille del af “Borisov-filen”, vil jeg sige biografien om “tidlige Borisov”. Siden da har det svulmet op med sine afhængigheder, hvoraf den offentlige del er beskrevet rigeligt af både vores og udenlandske medier. I denne fil er også huset i Barcelona, sandheden om skåle og barer fra hans natbord … Men dette er kun synligt for offentligheden.

Alvorlige ting er i andre computere og mapper. Der er sandsynligvis nogle af forklaringerne på, hvad der i løbet af de sidste par år har manifesteret sig som Borisovs afhængigheder. Og det vigtige er, hvilken af afhængighederne der motiverer Borisovs handlinger på de forskellige emner.

Påstanden om, at premierministeren er afhængig af udenlandske faktorer, er ganske bekymrende.

– Der er ingen andre forklaringer. Hvordan kan man ellers se “Turkish Stream”, bygget til skade for Bulgariens interesser, den åbne sabotage af borgerne i 12 års alternative ruter, herunder røret til Grækenland, Belene sagaen …? Hvordan forklarer man afvisningen af at opfylde vores forpligtelser som medlem af SORTEHAVET? Du kan godt huske hans tanker om sejlbåde, ikke? For de husker det i USA. Hvordan man forklarer forsøget på at overdrage kontrollen med vores våbenindustri til russerne. Sidst, men ikke mindst – hvordan skal man forklare suspensionen af efterforskningen af terrorhandlingen med et nyt antændt mod tre bulgarske statsborgere på bulgarsk territorium? Du forstår, at der er fakta, vidner, dokumenter om alt dette. Ja, en premierministers afhængighed af eksterne faktorer er en direkte trussel mod statens nationale sikkerhed. Ikke mindre farligt er imidlertid en premierministers afhængighed af, hvad der generelt defineres som “mafiaen”.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *