På lærredet i skæringspunktet mellem “Lion’s Bridge” er der dybe revner, men der er ingen design eller teknisk fejl. Sådanne slidser er normale og repareret, men ved højere temperaturer og efter rengøring af leddene til termiske deformationer – de såkaldte dilationsfuger. Det oplyser den tekniske projektleder Eng på et pressemøde. Petar Stoychev. Det Europæiske Center for Transportpolitik besluttede derimod at forsikre, at broen ikke ville falde. “Sådanne fejl synes, intet uhyrligt er sket,” sagde Diana Rusinova af centret.

Som “Now” skrev, en enorm revne dukkede op gennem asfalten af Lion’s Bridge. Efter en beordret inspektion af kommunen viste det sig, at revnen gabede i stedet for de termiske deformationsfuger, der blev lavet, hvilket skulle sikre modstand mod varmeudsving. På grund af de store temperaturforskelle – fra -15 til +15 tog leddene ifølge kommunen trykket, og det forårsagede fejlen i asfalten.

Leddene er i alt 4, de bruges til at og distribuere spændingen, så strukturen ikke kompromitteres – og fra temperaturen og belastningen bevæger alt sig. Ved positive temperaturer absorberer asfalten sine belastninger, når temperaturerne falder, det bliver mindre elastisk,” forklarede Eng. Petar Stoychev. Hvornår præcis fejlene vil blive fjernet – det er ikke klart. Leddene skal rengøres først, så der vil være bedre vejr til at komme. Ifølge kommunen er leddene i garantivedligeholdelse, og der vil ikke blive pålagt yderligere omkostninger.

I dag foretog eksperter fra Institut for Trafiksikkerhed en inspektion på stedet og fandt dybe gamle revner i broforbindelser, der har været fyldt med bitumen under driften af broen siden 2014. Der blev også fundet netværkssprækker omkring vejakslerne, hvor der ikke blev fundet spor af reparationer, samt tegn på utilstrækkelig betonbelægning af reinbarstængerne.

Før begyndelsen af vintersæsonen blev revnerne mere end 4 cm brede ikke fyldt, hvilket førte til kompromiset af asfaltgulvet. Inspektionen af anlægget viser os, at dets vedligeholdelse og kvalitet af ydeevne ikke opfylder moderne krav, IPB sagde.

Sofia Kommune meddelte i dag, at tiden ikke er inde til reparation af Løvebroen – samtidig udføres der dog reparationer på asfaltdækslet på Trakia Hospital i Chirpan-regionen, husker instituttet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *