En straf på hundredtusindvis af euro i erstatning. Dette er den første grad af dømmekraft, men det er et vigtigt skridt i kampen for anerkendelse af ansvaret for tidligere Sacfem-arbejdstageres kræftdødsfald. Familiemedlemmerne til et af ofrene for lungehindekræft (kræft, der udvikler sig i mesothelium, filmen, der dækker den indre del af brystet) har for nylig haft en gunstig dom fra Domstolen i Milano. Dette er ikke det første tilfælde, familiemedlemmer til tidligere arbejdstagere i “Fabbricone” har allerede fået lignende domme fra Labour Afdeling af Domstolen i Arezzo, med anerkendelse af erstatning, fordi dødsfald af kære er blevet tilskrevet en sygdom forårsaget af udsættelse for asbest.

At give nyheder er advokatfirmaet Arco di Arezzo, dannet af advokaterne Sabrina Candi, Vittorio Martinelli og Simona Bianchi: “Det er en yderligere bekræftelse af, hvordan Aretina-virksomheden, mens den på den ene side har udgjort en stor industriel virkelighed for vores by med hundreder af ansatte og næsten et århundredes historie, på den anden side har efterladt et langt spor af sygdomme og dødsfald. , som fandt sted blandt dem, der arbejdede i virksomhedens jernbaneafdeling, og som manglede beskyttelsesforanstaltninger mod asbeststøv, der under forarbejdningen var til stede i luften i den såkaldte Fabbricone”.

Det pågældende offer havde arbejdet i Sacfem siden 1960’erne og samlet jernbanevognene. Han døde i 2011, 73 år gammel, efter at have pådraget sig lungehindekræft. Familiemedlemmerne, ud over bistand fra advokaterne, havde støtte fra et team af forskere bestilt af firmaet, som rekonstruerede de historiske begivenheder i den periode, hvor der var udsættelse for støv, som Bastogi, det milanesiske selskab, der kontrollerede og forvaltede Sacfem, blev dømt for.

“Dommen – fortsætter Arco-undersøgelsen – kommer i slutningen af en lang og vanskelig proces, især på grund af den store tidsafstand fra tidspunktet for fakta på grund af den langsigtede udvikling af asbestrelaterede sygdomme. En dom, der ikke giver tilbage et liv, men som i det mindste forsøger at bringe lys og retfærdighed til en historie, der har påvirket mange Workers of Arezzo “.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *