En tredjedel af de steder lukket siden november på den anden lockdown vil ikke åbne på alle, ifølge Union of Pubs i Bulgarien. Den samme procentdel stoppede for hoteller denne sommer – ifølge Sammenslutningen af bulgarske Tourist Business, 30% af hotellerne vil ikke åbne på alle, på trods af forventninger om, at pandemien i sommer vil aftage.

Ejerne af restauranter er skeptiske over for, at de vil være åbne den 1. marts, som premierminister Boyko Borisov lovede i løbet af weekenden. Deres tvivl kommer fra de allerede annoncerede prognoser fra det nationale operationelle hovedkvarter og sundhedsminister Kostadin Angelov om, at toppen af den tredje COVID-bølge vil være før det parlamentsvalg, der blev annonceret den 4. april. Derfor forventer Sammenslutningen af Restauranter i Bulgarien, at åbningsdatoen vil blive officielt annonceret mindst en uge tidligere.

“Vi håber inderligt, at de åbner os den 1. marts, og dette er ikke endnu en falsk information. For det er ikke så let at åbne en restaurant, der ikke har fungeret i månedsvis – det kræver, at folk bliver afskediget, og at de læsses med varer, hvilket tager tid og mange omkostninger”, siger Emil Kolarov, formand for LCH, til Nova TV. Han forklarede, at hans kolleger er meget forbeholdt at lægge planer for marts, men i løbet af måneden er der en masse ferier og interesse for bookinger. “Lad os ikke vise sig at returnere et depositum, som det skete i december,” Kolarov mindes.

SSB forventer, at 30 % af virksomhederne slet ikke åbner. “Vi har lidt store tab siden pandemiens begyndelse. Natteliv, for eksempel, arbejdede kun 4-5 måneder sidste år. Det er ikke klart, med hvilken hastighed af sygelighed der vil være en anden lockdown. En anden lukning vil konkurs 50% af industrien, “Kolarov indrømmede.

Prognoserne for turistbranchen er de samme. “Omkring 30% af hotellerne forventes ikke at åbne til sommer, fordi de arbejder på den såkaldte “no-go zone”. industrielle princip – arbejde med chartre og lavprisselskaber, som er de mest ofre for pandemien”, Rumen Draganov, formand for Sammenslutningen af bulgarske Tourist Business, fortalte Bloomberg TV.

Ifølge ham, ud af i alt 17.000 ejendomme i landet, kun omkring 8.000 har meddelt, at de vil arbejde i sommermånederne. “Det er muligt, at disse pladser vil stige til 10.000 om sommeren, når pandemien forventes at aftage i vid udstrækning, som det skete sidste sommer. Desuden vil der være en masse vaccineret og syg. Derudover er der også et enormt økonomisk pres – med så mange mennesker, der ikke arbejder, kan ingen regering klare og holde dem hjemme,” sagde Draganov.

Det tegner til at blive andet år i træk, at turistindustrien har lidt betydelige tab som følge af coronaviruspandemien. Sommerturismen tegner sig normalt for 70 % af den samlede bulgarske turisme. Hvad angår den nuværende vintersæson, markerer den et fald på 60% i forhold til 2019, hvor hoteller i skisportssteder hovedsageligt er besat i weekenden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *