100.000. Lv. Kompensationen skal betale en virksomhed, der ikke sikrede en udgravning for at reparere varmetransmissionsnettet i Sofia, og en 72-årig kvinde døde efter at være faldet ind i det. Dette blev besluttet af Byretten i Sofia i slutningen af 2020, så “Nu” i registrene.

Offerets to døtre anlagde sag mod “Fjernvarme – Sofia” mod virksomheden – EAD, som monopolet tildelte reparationen med en offentlig kontrakt, samt mod den eneste erhvervsdrivende, underleverandør af webstedet. (En interessant detalje er, at vinderen af kontrakten ikke var berettiget til at ansætte underleverandører.)

Arvingerne kræver i alt $ 300,000. Lv. I sidste ende accepterede dommer Bojana Jeliazkova imidlertid, at ansvaret hvilede hos underleverandøren. Hans leder samt de to arbejdere, der lavede skyttegraven, blev i 2017 dømt for at have forårsaget død – de første til otte måneder på prøve og de to andre til prøveløsladelse. Dommeren forklarede, at han anslog arvingernes lidelser til $ 100,000 hver. Men deres mor bærer halvdelen af skylden for hændelsen, da hun kunne være gået fra et andet sted, men uden grund nærmede hun sig kanten af grøften for at se på den. Hendes gangart var ikke stabil, hun gled og faldt. “Denne uberettiget farlige adfærd har bragt hendes helbred og liv i lige fare” med den manglende sikkerhed på stedet, hørte retten, og reduceret erstatning til £ 50.000 hver. Lv. for hver af døtrene.

Den fatale hændelse fandt sted 24 juli 2012 i metropolitan railway “Lyulin” 4, hvor reparationer af den termiske transmission netværk af “Fjernvarme” var i gang, og der var en grøft 9 meter lang, 1,20 meter dyb og 0,80 meter bred.

Efter kvinden faldt i det, blev hun taget til Pirogov, hvor hun blev fundet at have en brækket ryghvirvler. Hun blev på hospitalet indtil november, hvor hun døde på grund af skaden. Han har været i genoplivning de sidste tre måneder.

Den retsmedicinske undersøgelse af sagen fandt, at den middelmådige årsag til kvindens død var multiorganfejl, som udviklede sig på grundlag af de alvorlige inflammatoriske komplikationer forårsaget af livmoderhalskræfttraumet, på grund af det var hun ældre, under mange invasive procedurer, langvarig kunstig lungeventilation og halskirurgi. Eksperter forklarer også, at kroniske sygdomme og overvægt af den afdøde var ugunstige faktorer for hendes helbredelse fra livmoderhalskræft traumer, som i princippet ikke bringer livet i fare.

Eksperter er fast besluttet på, at behandlingen var rettidig og korrekt, og retten er enig med dem.

Det dømte firma skal betale sagsøgerne £ 3.530 i erstatning. for en advokat, og til retten BGN 4200. omkostninger og statslige gebyrer. Fordi deres krav kun blev delvist stadfæstet, de to døtre af de døde skylder selskabet $ 5.400 i udgifter og en advokat, og $ 9.000 hver. for advokathonorarer for “Fjernvarme” og for det selskab, der vandt de offentlige indkøb til reparation.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *