I 2020 gik jeg fra et levende socialt liv med familie og venner og arbejde uden for mit hjem til at arbejde hjemme i flere måneder, mens jeg havde meget begrænset fysisk kontakt med de mennesker, jeg elskede mest i verden. Jeg var nødt til at lære nye sunde klare værktøjer, mens stole på min afprøvede og sande dem til at hjælpe mig navigere gennem vanskelige ting. Nogle ting var nødt til at se anderledes ud for en tid i mit liv, og jeg er sikker på, at der skete i dit liv så godt.

Som livet begynder at føle sig mere normalt, end det har det seneste år, kan det være et godt tidspunkt at se på nogle vaner, der er blevet forsømt i pandemien. Hvad har brug for nogle justering eller tweaking? Hvilken simpel praksis har vi brug for at “begynde igen” i at leve vores daglige liv som livet slår sig ned en smule mere?

Spise ved bordet
Vores nations forhold til mad har ændret sig i løbet af pandemien. Store skift i vores daglige liv har en måde at tvinge os til at ændre og endda ændre vores forhold til mad. Med mange af os, der arbejder og skolegang derhjemme det seneste år, er det ingen overraskelse, at kategorien “frugtsnack” har mere end fordoblet sit salg, eller at salget af frosne fødevarer er steget mere end 20 procent.

Hvis du har vænnet dig til at spise måltider, uanset hvor dit Zoom-opkald fandt dig, er det nu det perfekte tidspunkt at begynde at komme tilbage til køkkenet eller spisebordet for at nyde smagen og oplevelsen af dine måltider. Selv hvis du spiser alene, kan du nyde og nyde oplevelsen som et fredeligt øjeblik i din dag. At tage sig tid til at spise dit måltid ved bordet hjælper dig med bedre at nyde din mad og nyde oplevelsen. Har en vase af friske blomster, eller bruge den smukke dug bare fordi.

Rengøring af dit værelse eller gør sengen
Jeg ved ikke med dig, men et af de første steder, jeg glemmer at tage mig af, når jeg føler mig overvældet eller stresset, er mit soveværelse. Hvis jeg går flere dage uden at holde tingene ryddelige ting eller gøre sengen, for mig er det en indikation af, at min interne selv føles lidt kaotisk eller rodet.

Små handlinger med at passe på dig selv løbende hjælper med at håndtere stress og overvælde. Har dit soveværelse føltes som et fredeligt tilflugtssted det sidste år? Eller er det blevet mere rodet og uorganiseret, ikke føler sig meget beroligende for din ånd?

Uanset hvor du falder, kan det at tage sig tid til at rette dit soveværelse få dig til at føle dig mere afslappet, mens du også lyser dit humør. I min familie vokser op, havde min mor en natlig tradition kaldet “20 Minute Pick-up.” Før sengetid brugte vi 20 minutter på at rydde op og hente. Som voksen nu på min egen, jeg stadig bære denne tradition i mit liv, og det første, jeg gør, når jeg kommer hjem fra arbejde er ryddelig i 20 minutter.

Læg tøjet på med det samme. Hvis en genstand er snavset, skal du smide den i hæmmeren og ikke den stadigt voksende bunke på gulvet. Gør sengen hver dag, før du forlader. Diffuse nogle beroligende lugter lavendel eller pebermynte æterisk olie til at bidrage til at skabe en afslappende atmosfære.

Prioriter din opgaveliste
Før pandemien kan jeg huske, hvor kaotiske og rodede mine daglige to-do-lister så ud eller føltes. På dage, jeg følte mig særligt stresset, forsøgte jeg at beskæftige sig med mine følelser ved konstant at omskringe min to-do lister, som ikke var effektiv. I de hårdeste uger af pandemien hjalp en to-do-liste mig dog med at føle mig mere jordet, eller som om jeg havde en lille mængde kontrol, når alt andet omkring mig føltes ude af kontrol. Måske havde du en lignende oplevelse, eller måske var to-do-listen den første ting at gå, da livet blev forvirrende, og du er ikke helt kommet tilbage i det. Efterhånden som din evne til at gøre mere og være sammen med mennesker vokser, kan prioritering af din to-liste hjælpe dig med at være mere fokuseret, forsætlig og bruge din tid efter bedste evne.

En ting at hjælpe mig, som jeg kommer tilbage til en mere normal arbejdsmiljø er at starte en ny arbejdsuge med en hjerne dump af alle de ting, jeg har brug for at få gjort på en given dag. Så jeg går igennem og mærke opgaver som høj, medium eller lav prioritet for at få gjort. Jeg sørger for at udføre mine højt prioriterede opgaver først og hurtigst. Så ser frem til resten af ugen, ser jeg på både min medium og lav prioritet opgaver at se, når hele ugen kan jeg få resten af dem gjort. Mærkning ting ud på denne måde føles mere håndterbare og mere fokuseret på, hvad der virkelig er de vigtigste opgaver at afslutte i en given uge.

At være venlig ud og om
En af de ting, jeg har savnet mest om livet før pandemien, er den venlige drilleri for at være ude og omkring i mit daglige liv: chatte med manden, der pakker mine dagligvarer, siger tak og tak til serveren og stopper for at chatte med kvinden bag mig i købmanden. Der er mindre mulighed for den slags interaktioner, når dagligvarer eller takeaway bliver efterladt ved hoveddøren. Plus, iført masker har gjort det vanskeligere at forbinde med folk ud i verden, fordi du ikke kan se hele deres ansigt og udtryk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *