De ulovlige kiosker i gården på St. Ivan Rilski Hospital, hvis strømforsyning dræbte 16-årige Lyudmil, er opført i matrikel som bygninger. “Dette komplicerede proceduren for at fjerne dem betydeligt, og den blev suspenderet, indtil omstændighederne var afklaret. Hvordan skete det? Hvordan blev en aftagelig genstand opført først i matrikel i 2011 og derefter på matrikelkortet i 2016 som en bygning?”, spurgte den tidligere chefarkitekt i Triaditsa-regionen Ivan Shishkov til BTV. Han sagde op på grund af skandalen. Ifølge Shishkov skal det firma, der fremstillede matrikel- og Cadastre-agenturet, besvare spørgsmålet om, hvordan en aftagelig genstand pludselig blev en bygning.

Den 16-årige Lyudmil blev dræbt af elektriciteten fra et ulovligt skubbet kabel, der passerede gennem et mandehul på fortovet på hovedstadens boulevard “Gen. Ivan Evstatiev Geshev” sidste søndag. Indtil videre har ingen institution påtaget sig ansvaret for den latterlige død, og der er opstået en masse overtrædelser siden deres frifindelse, som er blevet forsømt i årevis.

Arch. Ivan Shishkov sagde, at han ikke vidste, hvem der ejede pavillonen, men foreslog, at det ikke var tilfældigt. “Så snart vi startede fjernelsesproceduren, modtog vi et brev fra direktøren for Ivan Rilski Hospital, der spurgte, hvordan de skulle legaliseres. Lightning!”, tilføjede han. Ifølge dokumenter ejes nøddepavillonen i øjeblikket af “Nettano-Plamen Bochev”. Fra St. Constantine og Helena Universitetshospital Ivan Rilski” har ikke kommenteret deres forhold til ejerne af kioskerne på deres område. De har lige meddelt, at de ikke havde noget at gøre med kablerne, der kom ud af skakten. Ifølge BTV blev anmodningen om legalisering af kioskerne underskrevet af den tidligere direktør for hospitalet Decho Dechev.

Shishkov tog kategorisk skylden for Lyudmils død. “Jeg føler ingen skyld! Helt sikkert! Pavillonen er på statsterræn. Han er der på grund af hospitalsdirektørens ønsker. Han ønsker legalisering,” sagde han. Ifølge ham forsøgte Sofia Kommune fejlagtigt at flytte fokus til den regionale kommune. “Pavillonen er på statsterræn. Det skal kontrolleres af Sofias regionale guvernør. Sofia Kommune renoverer boulevarden. For dette kabel, skal der være dokumenter i det mindste siden da – har han været der, er han blevet fjernet … Desuden er der i princippet ingen forordning om tiltrædelse af 2014-2020-2014-2020-året for tiltrædelse af 2014- Spørg for eksempel de offentlige transport billet kiosker, som er ejet af Sofia Kommune, hvordan de får følgeskab af CEZ, “rådede han.

Elena Trayanova, der underskrev pavillonens officielle notat til CENTRALKOMITEEN, føler heller ingen skyld over Lyudmils død. “Office-noter dræber ikke. Det dræber magten,” sagde hun. Trayanova indrømmede, at hun ikke tjekkede omstændighederne omkring pavillonen, før hun underskrev. De har lige givet hende dokumentet, og hun underskrev det. Det er, hvad hun normalt gjorde, fordi hun stolede på sine kolleger. “Dette er ikke en byggetilladelse til at gøre en detaljeret inspektion,” argumenterede hun.

Protester

De pårørende til 16-årige Lyudmil fortsatte deres protester og krævede, at de ansvarlige for hans død blev straffet. For to dage siden protesterede de i Sofia-distriktet “Fakultet”, hvor familien bor, og stoppede toget fra Sofia til Pernik og krævede, at borgmester Yordanka Fandakova og borgmesterdistriktet “Triaditsa” Dimitar Bozhilov skulle træde tilbage. I dag var deres protest allerede i centrum af hovedstaden foran Parlamentets Råd og nationalforsamlingens bygning og bad institutionerne om at finde alle de skyldige og for dem at bære deres straf efter en retfærdig rettergang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *