Når jeg tænker på foråret, tænker jeg på en ny begyndelse. Med regn kommer en eksplosion af grønne områder og blomster, og pludselig føles himlen mere blå, og luften lugter sødere. Alt kan ske – især gode ting. Så for at afslutte vores cyklus af sæsonen læser med drikkevarer til at matche (tjek sommer, efterår og vinter også), her er fem bøger og fem drinks, der fanger den friske følelse, der ledsager ankomsten af foråret.

Jeg fange slottet (Dodie Smith) + Cherry Brandy gammeldags

17-årige Cassandra Mortmain er vokset op i decideret uromantisk fattigdom i et affældigt, gammelt slot, alt sammen fordi hendes far, der engang blev hyldet som et kommende litterært geni, ikke har skrevet et eneste ord siden debutromanen. Cassandra er på vej til selv at blive forfatter, og hun fortæller om sine første møder med kærlighed i sin dagbog. Hendes første voksne drik er en kirsebærbrændevin, og hun synes, det er dejligt. Prøv at skære sødme spiritus med nogle citrus i en kirsebær gammeldags i stedet.

Et træ vokser i Brooklyn (Betty Smith) + Varm kaffe med (Frothed) Mælk

Denne amerikanske klassiker åbner med vores hovedperson, Francie Nolan, læser biblioteksbøger ud af dørene. Det er en scene, der bare skriger “forår” til mig. Nolans er næppe velhavende, og den ene luksus Francie rutinemæssigt nyder er kaffe med mælk. Hun og hendes bror får tre kopper om dagen. Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra “noget” til din kaffe, give din mælk lidt skum med en billig skum. For en stærkere bryg, prøv denne metode ved hjælp af Europas foretrukne at-home kaffemaskine, en Moka pot.

The Secret Garden (Frances Hodgson Burnett) + Lavendel Latte

Mary Lenox levede et liv i overbærenhed, indtil hendes forældre døde i en koleraepidemi. Hun er sendt til at bo i det engelske landskab, hvor hun opdager den begravede nøgle til en privat, walled garden. Der finder hun og hendes fætter Colin håb og helbredelse gennem en fælles kærlighed til stedet. En historie fyldt med så mange blomster fortjener en lige så blomstret drink. Hvis din lokale kaffebar ikke tilbyder lavendel-flavored latte, kan du købe eller lave nogle lavendel simpel sirup til at piske op din egen.

Rose i Bloom (Louisa Maj Alcott) + Rose Lemonade

Denne historie slutter om foråret, men først efter en lang og noget trist vinter (hold dit væv ved hånden). I denne efterfølger til Alcotts otte fætre er Rose Campbell endelig af alder, og som en ung arving, der er ved at komme ind i en hel del penge. Da hun “kommer ud” i samfundet, rose skal lære at navigere romantik og hjertesorg. Som en hyldest til vores titulære heltinde, anbefaler jeg en blomstret og frugtagtig rose limonade-du kan finde dette mærke på Target eller gøre nogle selv med nogle rose simpel sirup. (Da simpel sirup er dybest set bare sukker, anbefaler jeg at blande det med en lav-sukker limonade, for at holde drikken fra at være for klæbrig sød).

Princess Academy (Shannon Hale) + Urtevand

Dette var min all-time favorit bog som barn, og det stadig har en særlig plads i mit hjerte. Miri liv er upended når det er annonceret, at den næste prinsesse vil blive udvalgt fra hendes minedrift landsby i bjergene. Hun og hendes venner er sendt til at deltage i uddannelse for at forberede den fremtidige kone til den unge prins, men det er ikke noget eventyr. Hovedet elskerinde er barsk, ikke alle pigerne er venlige, og Miri er i konflikt om at konkurrere om en fremmed hjerte. En af de mest fantasifulde detaljer i bogen er en sten kaldet linder, der løber gennem stenen, at Miri landsby stenbrud. De indånder det i luften og drikker det i vandet, og nu er det i deres knogler, og den forbindelse lader dem kommunikere med hinanden, selv fra miles væk. Selv om du faktisk ikke kan drikke vandet i Mount Eskel, jeg tror, de ville have en jordnær, herby smag, som denne opskrift på citron, urter, og agurk-infunderes vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *