Premierminister Boyko Borisov og Sofias borgmester Yordanka Fandakova nægtede at blive indkaldt til parlamentet for tredje gang i træk for at blive hørt i forbindelse med 16-årige Lyudmils død.

Den nye udvikling i denne sag var, at forslaget til høringen nu kom fra formanden for nationalforsamlingen Tsveta Karayancheva. Det var overraskende, da Karayancheva indtil nu var stærk modstander af enhver høring. Hendes motiv var, at med sådanne initiativer, er oppositionen forsøger at gøre “billige PR og politisk udbytte fra et barns død.”

Parlamentsformanden gav ingen forklaring på, hvad der ændrede hendes holdning til spørgsmålet. Han sagde kun: “Jeg opfordrer alle parlamentsmedlemmer til at stemme om deres samvittighed.”

Dette påvirkede dog slet ikke regeringens holdning til sagen. Imod afstemningen undlod 92 parlamentsmedlemmer og 12 at stemme – fra GERB, United Patriots og Will. Deres stemmer var nok til, at forslaget kunne mislykkes, da kun 69 parlamentsmedlemmer blev erklæret for at støtte det – kun af BSP og DPS.

Socialdemokraterne meddelte, at resultatet af afstemningen viste, at Gerbs parlamentariske gruppe boykottede Karayancheva. En sådan fortolkning synes imidlertid at være langt ude. Hvis Karayancheva oprigtigt ønskede en høring af sin partileder, ville hun argumentere over for parlamentsmedlemmerne og opfordre dem til at stemme for forslaget. Hun gjorde ikke sådan noget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *