Indenrigsministeriet vil renovere sin flåde med helt nye minibusser til udførelse af forebyggende aktiviteter og gennemførelse af specialiserede politioperationer. De vil bruge både i hovedstaden og fra distriktsdirektoraterne og vil koste over 180.000 BGN. nummer, fremgår det klart af kontrakten.

Det beløb, som indenrigsministeriet planlægger at bruge på 29 specialbusser, er 5 212 500 BGN. ekskl. Ifølge de tekniske specifikationer skal de nye bilers motoreffekt være mindst 134 hestekræfter og udvikle en hastighed på mindst 140 km/h. Der er også et krav om en lightbar (vinge) monteret på taget som en del af signalering, højttalerforstærker, bærbar projektor og endda bærbar computer.

Computeren af van vil have en processor minimum Core i5-8250U 1,60 GHz, RAM – 8 GB, og 256 GB SSD harddisk. Den bærbare computer vil gå med Windows og bør ikke veje mere end 1,8 kg. Derudover vil der være en bærbar hvid skærm til multimedieprojektoren. Den nye bil er også beregnet til at have specialiseret udstyr såsom tetra radioterminaler.

Hver af varevognene vil blive leveret selv med et “træningssæt til gennemførelse af trafiksikkerhedsforebyggende kampagner for børn”. Den består af en bærbar foldelegeplads til sikker kørsel af cykler med vejskilte, 4 stk. trafiklyssystemer med en højde på 1 m., 6 gummikegler, 1 cykel til børn op til 10 år og 1 cykel til børn over denne alder, en elbil til børn og køleposer.

De nye specialbiler skal nødvendigvis være hvide med indskriften “POLITI” med blå farve på begge sider af køretøjet.

I modsætning til et andet berygtet indenrigsministeriums indkøb af nye biler vil den for minibusser ikke blive betalt med EU-midler. Som det blev kendt, fandt Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig , OLAF, at det bulgarske indenrigsministerium havde overtrådt betingelserne i sin tilskudsaftale med Europa-Kommissionen ved at købe SUV-lignende biler fra ældre lagre i stedet for nye politibiler til alle terræner. “OLAF anbefaler, at næsten 6 mio. EUR refunderes EU-budgettet efter undersøgelsen af påstået embedsmisbrug i et bulgarsk ministerium,” hedder det i kontorets meddelelse.

For få dage siden åbnede antikorruptionsfonden endnu et offentligt udbud af indenrigsministeriet for biler, som har beviser for overtrædelser. “Der er lavere kriterier og alvorlige indikatorer for overtrædelser i henhold til loven om offentlige indkøb i både offentlige indkøb med henblik på køb af biler fra 2017 i henhold til EC Emergency Assistance Package for the Protection of the Borders of the European Union (EU),” skrev AFP og lovede at henvise sagen til OLAF.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *