Jeg er en glad mor til fire børn – tre allerede født og en på vej. Som en fjerde født mig selv, er det en særlig graviditet for mig, selv om en af mine mindst favoritter i kvalme afdeling. Nogle af de største gaver, jeg har modtaget i livet er mine søskende, og så jeg er begejstret for at kunne tilføje en anden for mine børn.

Denne graviditet var ikke en “fejl”. Min mand og jeg forundres over den glæde, vores børn har bragt til vores liv. Det er intet mindre end en kosmisk begivenhed at byde et nyt barn velkommen i verden og lære dem at kende, når de vokser op foran vores øjne. Mens min mand og jeg har oplevet forældre udfordringer som de fleste familier, har vi også udviklet et partnerskab gennem vores forældre år, der har hjulpet os og vores børn trives. Gennem indsats og konsistens har vi sunde omkredse til søvn og grænser for adfærd, der har resulteret i tre glade, veltilpassede børn, som vi elsker at lytte til og hjælpe med at blomstre på deres egne unikke måder. Alt i alt føler min mand og jeg nul overvælde og meget spænding at tilføje til brødet.

Så jeg var frustreret, da jeg deltog i min seneste graviditet ultralyd og en læge pressede mig til at tvivle på mit eget ønske eller evne til at tilføje denne nyeste person til min familie. Andre mødre derude kan vide præcis, hvor denne historie er på vej hen, men for de uindviede i verden af genetisk testning, her er play-by-play af mit seneste besøg.

En rutinemæssig 20-ugers ultralyd besøg for en sund, eftersøgt baby
Den 20-ugers ultralyd er en rutinemæssig radiologi udnævnelse, hvor en tekniker bruger billeddannelse teknologi til at se fosteret i livmoderen og skøn størrelse og vægt målinger af den voksende baby. Finder sted på halvvejs i graviditeten, udnævnelsen normalt tager mere end tredive minutter med mor liggende på en eksamen bordet, mens teknikeren overvåger barnets hjerteslag, hjernens udvikling, længden af lemmer, og andre detaljer vedrørende barnets indre organer. Dette er også almindeligt, når en ultralyd tekniker kan identificere, om barnet har dreng eller pige dele.

Efter at have været igennem dette tre gange allerede, føles denne oplevelse mindre ny og mere rutine for mig, men der er stadig en spænding ved at se det lille barn på skærmen, der udfærdiger hans eller hendes lille ansigt og hænder. Som det er sket de sidste par gange jeg har gået, ultralyd tech skiftede fra standard silhuet billeddannelse i 4-D billeddannelse for barnets ansigt, hvilket altid er noget at se. Men det meste af resten af besøget bruges stirre på en wiggly baby i sort og hvid som tech tager rutinemæssige målinger, med lejlighedsvis side bemærkning fra tech siger: “Det er en stor hjerterytme,” eller “Hun er en aktiv en, er hun ikke!”

Efter ca 30 minutters stirre på mit barns hver lille del, på den grå skærm, får jeg at vide, at vi alle er færdige, og at en læge vil komme forbi i et par minutter bare for at tage et kig på de oplysninger, ultralyd tech registreres og besvare eventuelle spørgsmål. “Bare rolig, dette er procedure for lægen at komme ind i slutningen; det betyder ikke, at der er noget galt; din baby ser godt ud!” forsikrede teknologien mig, da hun trådte ud.

Men da lægen sluttede sig til mig i lokalet, syntes hun at have ét mål: at fokusere på mulighederne for, at der kunne være noget galt med min baby, selvom teknologien sagde, at alt på ultralyden så godt ud.

“Du er en transportør for cystisk fibrose,” sagde hun, “og vi har ikke din mands resultater. Hvis han kom ind for en blodprøve, kunne vi vide, om han er en CF luftfartsselskab også. Jeg var upåvirket, da jeg havde hørt det allerede fra min OB-GYN.

“Det ved jeg,” svarede jeg. “Det er ikke omfattet af min nuværende sundhed-share program for ham at få testet, og jeg har ikke rigtig brug for det, fordi det ikke vil gøre en forskel for mig.” Hun svarede ved at fortælle mig, at jeg stadig kunne finde ud af, hvor meget det koster at betale ud af lommen for min mands blodprøve, og jeg kunne stadig forfølge det på trods af ikke at have det dækket.

En af mine søstre og hendes mand er begge CF luftfartsselskaber, og de har haft fire raske børn på trods af at vide, at de var i høj risiko. Det viser sig, at al den viden skabte unødvendig angst, da hun allerede vidste, at hun ønskede, at hver graviditet skulle gå til sigt. Vi hører alle lejlighedsvis historien om den person, der modtager en falsk prænatal diagnose, og hvis barn er født sundt, som for eksempel i en nylig Humans of New York historie. Hvis vi ikke ønsker uskyldige mennesker dræbt på dødsgangen, hvordan kunne jeg overveje at afslutte graviditeten for et barn, som jeg ikke engang kender med sikkerhed er syg? Og hvornår blev det en forbrydelse at blive syg?

Det viser sig, for mange, prænatal genetisk testning i disse dage bare sker, og hvis du er over 35, de anser det rutine, fordi du er af “avanceret moderens alder.” En frynsegode er, at en blodprøve også kan fortælle dig barnets køn tidligere end en ultralyd; Jeg havde haft det gjort med min sidste baby, hvilket er, hvordan jeg endte med at finde ud af jeg var en CF luftfartsselskab. Men jeg ledte jo ikke efter den information.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *