Kun fire af de største banker på det gamle kontinent er repræsenteret i Bulgarien – tre med datterselskaber og en med en filial. Dette viser placeringen af S &P Global Market Intelligence.

For ottende år i træk, no.1 i rækkefølgen er BritishSBC Holdings Plc. Den London-baserede gigant forvalter aktiver for 2,419 billioner euro ved udgangen af 2019 – en stigning fra 254,76 milliarder euro i 2014. euro mere end den franske BNP Paribas SA, som indtager den anden position i rangordningen (det har en filial i Bulgarien).

En anden fransk bank, Crédit Agricole Group (med aktiver på 2,011 billioner euro), tog tredjepladsen og overhalede Spaniens største bank Banco Santander SA (1,517 billioner euro).

Den franske Société Générale ligger på femtepladsen (Der var en datterselskabsbank i Bulgarien, som i 2018 blev solgt til DSK Bank).

Deutsche Bank er fortsat Tysklands største bank. Den faldt dog med 3 % og var på ottendepladsen med aktiver på 1,298 billioner euro.

Opskrivningen af det britiske pund i forhold til euroen i 2019 hjalp Barclays med at indtage en sjetteplads med aktiver på 1.346 billioner euro.

Frankrigs Groupe BPCE er en position foran Tysklands Deutsche Bank, og alle top 8 banker har aktiver til en værdi af mere end € 1 billion.

Top 10 suppleres af britiske Lloyds og italienske Intesa.

Italiens Unicredit rangerer som nummer 13 i Europa med aktiver på 855 milliarder dollars. Europæiske. I Bulgarien er det Unicredit Bulbank, der er den største bank efter aktivstørrelse.

Den næste bank repræsenteret i Bulgarien er den belgiske koncern KBC Group, som ligger på en 28. plads. I Bulgarien ejer hun UBB.

Østrigs Raiffeisen Bank rangerer som nummer 46, idet datterselskabet Raiffeisenbank Bulgarien er den tredje, der er repræsenteret i Bulgarien med top 50.

Tyskland har hele syv repræsentanter blandt Europas 50 største banker, mens Frankrig og Storbritannien har seks.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *