Vi er glade for at bringe dig “Mens du var ude” – Verily’s hurtige tager på happenings i denne uge.

Minneapolis ruller efter en sort mand er skudt og dræbt af politiet, mens Dereck Chauvin retssagen fortsætter
Søndag skød og dræbte en hvid politibetjent en sort mand under et trafikstop i en forstad til Minneapolis. 20-årige Daunte Wright, der blev stoppet for at have udløbet tags, blev tilbageholdt af politiet, efter at de opdagede, at der var en arrestordre ud for hans anholdelse. Efter et slagsmål med politiet, wright blev dødeligt skudt af officer Kim Potter, der hævder, at hun mente at tase ham. På body cam optagelser, kan hun høres råbe, “Taser! Taser!” før du siger, “Oh s—. Jeg har lige skudt ham!”

Wrights mor fortalte journalister, at hun talte i telefon med ham, da han blev stoppet. Ifølge New York Times: “Ms Wright sagde hendes søn var faldet eller lagt ned telefonen, hvorefter hun hørte ‘slagsmål’ og en officer fortæller Mr. Wright ikke at køre. Så sagde hun, at nogen lagde på. Da hun ringede tilbage, svarede en kvinde, der havde været i bilen med ham, og fortalte hende, at han var blevet skudt.”

Potter, der er blevet anklaget for anden grad manddrab, har siden fratrådt, sammen med Brooklyn Center politichef. Skyderiet udløste optøjer og plyndringer i Minneapolis forstad og protester over hele landet som retssagen over død af en anden sort mand fra Minneapolis-området, George Floyd, provenu omkring ti miles væk fra det sted, Wrights drab. Dereck Chauvin, den politibetjent anklaget for at dræbe Floyd efter knælende på halsen, har afvist at vidne ved mordsagen, som afsluttende argumenter vil begynde mandag.

Minneapolis har været rystet fra Floyds død siden maj 2020, og Wrights død gør tragedien mere smertefuld, især for dem, der kendte dem begge: Ifølge Wrights tante var Floyds kæreste en af Wrights tidligere lærere. -Madeline Fry Schultz

Præsident Biden meddeler, at tropperne i Afghanistan kommer hjem.
Præsident Biden meddelte i denne uge, at USA har planer om at trække alle 2.500 resterende tropper fra Afghanistan ved årsdagen for 9 / 11 dette efterår.

“Vi tog til Afghanistan på grund af et rædselsvækkende angreb, der skete for 20 år siden. Det kan ikke forklare, hvorfor vi skal blive der i 2021,” sagde Biden. “Bin Laden er død, og al-Qaida er nedbrudt i Afghanistan, og det er tid til at afslutte denne evigt krig.”

Dagen efter præsidentens meddelelse besøgte udenrigsminister Antony Blinken Afghanistan og fortalte den afghanske præsident Ashraf Ghani, at han mente at “demonstrere usa’s fortsatte engagement i Den Islamiske Republik og det afghanske folk med mit besøg.” Associated Press beskriver besøget som beregnet til “at sælge afghanske ledere og en forsigtig offentlighed om præsident Joe Bidens beslutning om at trække alle amerikanske tropper ud af landet.”

Den 20 år gamle krig i Afghanistan er USA’s længste. Siden USA invaderede Afghanistan i oktober 2001, er mere end 2.300 amerikanske tropper døde. Sidste år indererede Trump-administrationen en aftale med Taleban om at trække tropper tilbage senest den 1. maj. Mens Biden’s tilbagetrækning plan ikke vil opfylde 1 maj deadline, er det stadig en velkommen beslutning for mange militære familier. Andre har blandede følelser.

“Ingen ønsker fred på Jorden mere end nogen, der har begravet en soldat,” sagde Jennie Taylor, hvis mand blev dræbt i kamp, til en lokal nyhedsside. Mens hun er glad for familierne til tropper, der kommer hjem, siger hun: “Vi har taget nogle virkelig højtstående lederskab i disse terrorgrupper og gæt hvad? De fortsætter.” – MFS

Johnson & Johnson vaccine standsede i USA over blodprop bekymringer
I denne uge bad amerikanske sundhedsmyndigheder udbydere om at sætte administrationen af Johnson &Johnson COVID-19-vaccinen på pause, da bekymringer dukkede op om potentielt forbundne blodproptilfælde.

De seks rapporterede patienter, der udviklede blodpropper var alle kvinder. En kvinde døde, og en anden er i kritisk tilstand. Mere end 6,8 millioner doser af vaccinen er allerede blevet administreret.

Hændelserne med Johnson &Johnson skudt følge en lignende pause, der for nylig fandt sted i DEN Europæiske Union over AstraZeneca vaccine. Denne vaccine, ligesom Johnson & Johnson’s, bruger deaktiveret adenovirus til at hjælpe pisk op et immunrespons inde i kroppen. Efter at have undersøgt, sagde EU-myndighederne blodpropper var en “yderst sjælden” bivirkning af AstraZeneca jab.

I USA, udbredt brug af hormonelle prævention allerede sætter millioner af kvinder i højere risiko for blodpropper. De blodpropper, der opstår fra vaccinen, er imidlertid af en anden type og kan ikke behandles sikkert med antikoaguleringsmidler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *