Og når de kollapser og jordskred rammer dig, ender de ikke der. For det første blev en klippemasse revet af på vejen til Rila-klosteret, selv om premierministeren kun en uge tidligere pralede af at bruge næsten 6 millioner euro. Lv. at styrke stedet: “Jeg ønsker, at det skal være som et kort her, når folk kommer for at tilbede denne hellige bolig, vil der ikke være noget uncussed ting”.

Den efterfølgende frifindelse fra viceregionalminister Nikolay Nankov, der er den hyppigste passager i statsministerens jeep, forstærkede følelsen af, at de brugte penge var gået til spilde. Det viste sig, at styrkelsen af jordskred ikke har act 15, og allerede millioner mere skal gives for yderligere at sikre vejen. “Vi overvejer dog i øjeblikket en opfølgning på vejbroen. Hele denne stingray over 500 meter over os i sådanne geodynamiske processer, sådan nedbør, kunne næppe være så permanent styrket inden for dette projekt med denne type aktivitet”, indrømmede Nankov.

Få dage efter denne tale kollapsede vejen til Bansko i Mesta-regionen. “I dag talte en kollega i parlamentet om vejen til Rila-klosteret. Denne gang gjorde vi det ikke her, men det blev lavet af kommunisterne, “Borisov fortalte sit klaver, da han udsendte det live fra jeep. Det er som om hans regering ikke har afsat milliarder til infrastruktur, herunder rehabilitering af veje og styrkelse jordskred, i 10 år. Hvis distriktet er i dårlig stand og en trussel mod chauffører, hvorfor er det så ikke blevet repareret så længe, at det vil mislykkes? Ville kommunisterne have påtaget sig ansvaret, hvis hændelsen havde kostet tab?

Faren er reel

I disse dage faldt stenene på jernbanesporene mellem Yakoruda-Avramovo og Lyulyakovo-Duscotna, og passagertog blev stoppet i begge retninger. Der var to kollapser på Struma Am på bare en uge. På en af dem faldt en landmasse på motorhjelmen på en bil, hvor en familie med børn havde rejst.

Der var også en række jordskred i Kresna slugten. Vejen var lukket i et stykke tid på grund af tonsvis af rock masse, der var faldet i nærheden af Elysina. Premierministeren, som sædvanlig, gik med Jeep at inspicere clearing. “Hvis nogen før os havde gjort disse veje… De kan kritisere mig, de har lavet to strimler på baggrund af den nuværende enorme konstruktion i nordvest”, Borisov påpegede og lovede regeringen til straks at afsætte yderligere 10 millioner euro. Lv. at styrke jordskred: “Næsten hver onsdag vi afsat snesevis af millioner til jordskred, jordskred, reparationer på gamle ruter. Desværre er dette naturen i Bulgarien”.

I årenes løb har Borisov bevist, at han er mest nydt at uddele statskassen for beton og asfalt. Det er vanskeligt at vide nøjagtigt, hvor mange penge der er blevet brugt på sådanne projekter, men alene i det sidste år beløber det sig til milliarder.

I begyndelsen af 2020 modtog det statsejede selskab “Motorveje” med direkte tildeling uden en offentlig kontrakt en kontrakt på næsten 450 millioner euro. Lv. Dette beløb havde til formål at styrke snesevis af veje og klippemasser, som vi et år senere ser regeringen slappe af nye millioner. Der er ingen elementær rapport om, hvad der er blevet brugt indtil videre, og for motorveje er der en rimelig mistanke om, at det distribuerer pengene til byggefirmaer tæt på regeringen. Naturligvis ingen offentlige indkøb.

Det statsejede selskab nægtede at give “Sesto” i henhold til ADI-oplysningerne om gennemførelsen af tre kontrakter med OPI – to for anlæggelsen af Hemusmotorvejen og en for styrkelse af 74 jordskred. “Nu” anmodede om adgang til alle efterfølgende kontrakter indgået af Highways med eksterne entreprenører, men virksomheden nægtede på grund af den kategoriske uenighed mellem disse tredjeparter. En af de få jordskred, hvor der er offentlig information “Highways” har arbejdet – at der på Rila Kloster, blev intensiveret dage siden.

Det er klart for enhver, at det statsejede selskab ikke har den tekniske kapacitet til at arbejde på alle de aktiviteter, der blev tildelt det på en en-til-en. Derfor betaler hun millioner af levs for mennesker og udstyr. “Selvfølgelig, hvor der ikke er nogen eksperter, mekanisering og materialer, udføres aktiviteterne også gennem leje af udstyr. Det er derfor, der er kontrakter, det er, hvad virksomheden selv gør. Alt er helt gennemsigtigt og anti-korruption, “Highways” har ingen underleverandører, det ansætter udstyr og specialister”, indrømmede i sidste uge viceminister Nankov, udelade, at loven ikke tillader at arbejde med underleverandører, når direkte at tildele en kontrakt til et offentligt selskab.

“Alt er anti-korruption” er en oxymoron, især når det kommer til landets veje. Ethvert kompromis om kvaliteten af gennemførelsen af sådanne projekter er en potentiel risiko for brugerne af vores transportsystem. I årenes løb har der ikke været mange lejligheder, hvor nogen “vores og en læser” ikke har gjort sit job, men har mestret pengene.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *