Finansministeriet og BNB meddelte, at staten med succes har rejst 300 millioner euro. ved at udstede obligationer. Auktionen blev afholdt i går. Om et par dage vil der være et andet problem – denne gang for 200 millioner euro. bgn, meddelte centralbanken.

Det samlede antal ansøgninger, der blev indgivet i går, oversteg 555 millioner euro. hvilket indikerer en stor interesse i spørgsmålet. De godkendte ordrer ligger dog inden for det angivne beløb – 300 millioner euro. Bgn. De mest aktive var banker, som erhvervede to tredjedele af statspapirerne, efterfulgt af pensionsfonde, forsikringsselskaber osv.

Obligationerne er 10,5 år gamle, med en fast rente på 0,1 procent og et vægtet gennemsnitligt afkast på 0,14 procent, ifølge Ministeriet for Finansielle Tjenesteydelser og BNB.

Den næste auktion til at rejse yderligere 200 millioner dollars. bgn finder sted den 22. februar. Emissioner er ikke noget ekstraordinært, de er fastsat i kalenderen for bnb og MF.

På næste uges auktion, vil bnb tilbyde statsobligationer med en løbetid på fem år og 0% årlig rente.

I år har regeringen ret til at påtage sig op til 4.500 millioner dollars i gæld. nye forpligtelser. Nogle af pengene går til betalinger på gamle lån, og under alle omstændigheder, som i december 31, bør den offentlige gæld være under 31.900 millioner dollars. Bgn. Disse lofter er registreret i finansloven for 2021.

I 2020 blev GS med en samlet nominel værdi på 1,2 mia. EUR placeret på det indre marked. bgn, minder Investor. Ifølge Udenrigsministeriet var centralregeringens gæld i slutningen af sidste år på 28.968 milliarder euro. BGN (5,99 mia. BGN er forpligtelser over for interne kreditorer og 22,977 mia. BGN til udenlandske kreditorer). Forholdet mellem gæld og bruttonationalprodukt (BNP) er 24,3 pct.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *