Han kan ikke lide Rumen Radev med symbolikken. Så mange tegn byggede ham ind i primitiv bulgarsk politik, og så lidt effekt kom fra dem!

Den 4. februar var det præcis et år siden, at præsidenten nedjusterede boyko Borisovs regerings troværdighed. Symbolikken med datoen er klar – parallelt med 1997. Men det viste sig, at ikke en eneste begivenhed i 2020 kom tæt på en tomme af skæbnesvangre gamle begivenheder – hverken regeringspartiet modnet til at vælte sig selv, og oppositionen ønskede heller ikke så meget at vælte det, udenlandske ambassadører generelt. Folket insisterede heller ikke på deres utilfredshed. Samt

knytnæve rejst i sommeren viste sig at være et emblem på ingen

Protesterne var retfærdige, men useriøse. 4. februar blev omlagt til 4. april.

Det skal bemærkes, at fjernelsen af tilliden, hvad enten den finder sted den 4. Men under Zhelyu Zhelev blev det hurtigt virkeligt – “Boyana Livadi” væltede Philip Dimitrovs regering. Og under Rosen Plevneliev var der en effekt – et år efter starten af dramaet “Delyan Peevski leder af statens agentur for mennesker” folk protesterede i gaderne, hvilket førte til en selv-rundtur i kabinettet efter en måned. Radev skabte det mest uskadelige tab af tillid.

For et par dage siden, den 1. februar, annoncerede han og hans stedfortræder Iliana Yotova deres kandidatur til endnu en periode. De gjorde det berømt – stiger på egen hånd 2 måneder før parlamentsafstemningen og 9 måneder før præsidentvalget. med en anmodning om at bygge “Nyt Bulgarien”. “Denne tidlige meddelelse om vores kandidatur har til formål at gøre det muligt for politiske aktører at positionere sig mod de principper, der er blevet annonceret,” sagde de to. Større symbolik, sundhed fortælle ham – som handler om moral, mod korruption, en fjende af status quo … – at erklære bag dem; andre forbliver på den anden side. Og først, under banneret af en ren og hellig republik, stemme for Delyan Peevski og

udpeget af GERB som ombudsmand Maya Manolova

Men der er også gode nyheder – Tsvetan Tsvetanov, anerkendt af Radev i valgkonsultationer som en forkæmper for retfærdige valg, har endnu ikke nået ud.

Et andet symbol forsøgte at forme Radev den 1. februar – at han kunne frigøres af BSP, der var steget det for 5 år siden, og parallelt støttede hun det uden problemer. Men BSP leder Korneliya Ninova “beordrede” præsidenten til at være typisk kvinde – to dages stilhed, og den tredje sagde, at han var meget glad, men for støtte, han ville tænke en anden gang. Faktisk skabte Ninova den største symbolik. Hun meddelte, at hun var tilfreds med kandidatur, fordi dette krydsede “forslag” til et nyt parti af Radev. Zer, han var på vej for at gøre det! Ninova er virkelig bedre til disse spil. Et par dage tidligere, hendes nye fortrolige Kaloyan Metodiev (ex-chef for Radev’s kontor) sagde offentligt, at “ikke flere generaler, men advokater og finansfolk er nødvendige for landet” –

Ned med Dondukov generalerne!

Separat, folk tæt på hende kaldte nedskydningen af Radev “spontant skandaløst.” Forholdet til BSP har tydeligvis stået på i et par vanskelige måneder.

Apropos Metodiev, ingen andre fakta kan ignoreres. For 15 år siden, kort efter at han ophørte med at være seder, grundlagde han partiet Society for a New Bulgaria. Rumen-Radeva “New Bulgaria” er ikke kun den 100. “genstart” af staten, men ligner også et nummer fra en glemt notesbog af Metodiev. Havde han ikke en friskere idé? Hvad med noget konceptuelt?

Det skal siges ganske alvorligt, at alle disse store, små og angiveligt meget mindre fejl af præsidenten sår tvivl om det store emne – vil han være i stand til at gøre noget virkeligt i kampen mod GERB. Indtil videre, på trods af hans oprigtighed og mod, er resultatet nul. Det er ikke hans skyld, at de offentlige akkumuleringer, der hjalp hans forgængere manglede. Men det er deres fravær, der kræver ekstremt høje færdigheder i strategi, taktik og kommunikation.

Intellekt nødvendig

Indtil videre har Radev og hans team (med konstant omsætning) ikke vist dem. Et eksempel er endda betænkningen om det fjerde år af hans embedsperiode, som han fremlagde parallelt med sit kandidatur. Det kan prale af sådanne succeser som et forslag “gratis test af målgrupper” og adskillelse af co-ord hospitaler – som om det var årsag til gratis testning, og som om specialiserede hospitaler havde dem (de blev ikke skabt på grund af lægernes uenighed). Han anerkendte også et forslag om et “Ungdoms multifunktionelt uddannelsescenter”, “en forpligtelse til kommunernes problemer for en harmonisk udvikling af regionerne” … – alt sammen hørt, dvs. lav bold.

I begyndelsen af efteråret session på September 2, når en menneskemængde protesterede, fra tribunen af nationalforsamlingen, præsidenten fortalte lovgivere: “Den virkelige parlament er udenfor!”. Det var en henvisning til oprør. Det gik ubemærket hen, og det bør det ikke – ikke fordi Radev virkelig kan kollapse staten, men fordi som “ansigtet af alternativet”, endnu mere – en statsleder, viste et uacceptabelt niveau.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *