Fra 1. maj vil personer med en fuld vaccinationscyklus kunne rejse frit til Bulgarien, uanset hvilken nationalitet de er, og hvor de kommer fra. Det samme gælder for mennesker, der kan bevise med en PCR-eller antigentest, at de havde COVID-19 i de sidste 6 måneder før turen. For de Europæiske lande, og nogle andre lande, såsom Rusland, Israel, Serbien, Makedonien, Tyrkiet, er det også muligt at indføre en PCR-test udført op til 72 timer før turen. En vigtig nyhed er, at en hurtig antigentest udført op til 48 timer før turen allerede vil blive anerkendt for dette.

Forbuddet mod indrejse gælder kun for personer, der kommer fra Indien, Bangladesh, Brasilien og nogle lande og territorier i Afrika, da det ikke gælder for Bulgarske statsborgere og personer med status som permanent, Langsigtet eller langsigtet ophold hos os og deres familiemedlemmer. Ved ankomsten fra de pågældende lande, Bulgarske statsborgere og fastboende vil blive placeret under en 10-dages karantæne.

Dette bestilles af sundhedsministeren med sin ordre, som forventes inden for få dage, og som regulerer, hvordan vi vil modtage udenlandske turister, og hvilke begrænsninger vi er underlagt os selv efter at have rejst i udlandet. Ordren blev et skelsættende øjeblik for mere end et år af pandemi-det er første gang, det mangler den apokalyptiske første punktum, at læse: “jeg midlertidigt forbud mod indrejse i Bulgarien til alle personer, uanset deres statsborgerskab, gennem alle grænseovergange, med luft -, sø -, jernbane-og vejtransport.”

Fra 1. maj falder grønne korridorer for voksne i købmandsforretninger også ud – Du kan læse alt om de interne begrænsninger her.

 

NYE DOKUMENTER

Alle personer, der kommer ind på Bulgariens område, uanset deres statsborgerskab og den stat, hvorfra de kommer, er optaget til os ved indsendelse af et af følgende dokumenter:

– dokument om den afsluttede vaccinationsordning mod COVID-19. Den fulde vaccinationsplan forudsætter placering af det passende antal doser af covid-19-vaccinen, der er angivet i bilaget til ordren, og udløbet af 14-dages perioden efter den sidste dosis er placeret; (mere til vaccinationscertifikater-her)

– et dokument, der viser et positivt resultat af en polymerasekædereaktionstest (PCR) eller en hurtig antigentest for COVID-19 – for personer, der blev påvirket af COVID-19 i perioden fra den 15.til den 180. dag, regnet fra datoen for undersøgelsen, afspejles i dokumentet.

 

PCR-test eller antigentest

Bulgarske statsborgere, EU-borgere, Schengen-lande og deres familiemedlemmer; borgere i storbritannien, Australien, Canada, Usa, Japan, New Zealand, Kina, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunesien, Uruguay, de Forenede Arabiske Emirater, Georgien, Ukraine, Nord Makedonien, Serbien, Albanien, Kosovo, Bosnien og Hercegovina, Montenegro, Moldova, Rusland, Israel, Kuwait, Hviderusland og Tyrkiet kan komme ind i vores hus og giver et dokument, viser et negativt resultat fra en undersøgelse foretaget 72 timer før indrejse i landet ved polymerase chain reaction metode eller et negativt resultat gennemført 48 timer før indrejse i landet ved en hurtig antigen test for at bevise COVID-19, dato for den undersøgelse, der betragtes, er afspejlet i dokumentet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *