Vi er glade for at bringe dig “Mens du var ude” – Verily’s hurtige tager på happenings i denne uge.

Er pandemien endelig ved at ende i USA?
Mere end 73.000 nye COVID-19 tilfælde blev rapporteret onsdag, ned fra mere end 280.000 tre måneder før. Og som tilfælde falde, vaccination satser gå op. Nu, hvor 40% af amerikanske voksne er i det mindste delvist vaccineret, er pandemien kommer til en tæt snart?

“Jeg kan ikke sige, at det vil være ‘denne’ procent,” siger Dr. Anthony Fauci. “Men vi vil vide det, når vi ser det. Det vil være indlysende, da tallene kommer ned temmelig dramatisk.

Den gode nyhed er, at som vaccine satser stige, mange lockdown ordrer og maske mandater er afslappende. Californien, en af de stater med de strengeste lockdowns, har planer om at “fuldt genåbne” i midten af juni, så længe beboerne bliver ved med at blive vaccineret. “Med forventning om en overflod af doser, der kommer ind fra den føderale regering gennem slutningen af denne måned og ind i maj, kan vi trygt sige inden juni 15, at vi kan begynde at åbne op som business as usual-underlagt løbende maske-iført og løbende årvågenhed,” guvernør Gavin Newsom sagde i denne uge.

I mellemtiden har Texas allerede løftet sin maske mandat og oplever en enorm dukkert i tilfælde. Texas har uddelt 13,5 millioner doser covid-19-vaccinen, og alle voksne er nu berettiget til at modtage den.

I denne uge meddelte præsident Biden, at alle voksne over hele USA vil være berettiget til vaccinen inden april 19. Ifølge præsidenten, “vi er nu administrere et gennemsnit på 3 millioner skud om dagen, over 20 millioner skud om ugen.” Mens politikere og folkesundhedsembedsmænd understreger, at vi endnu ikke er færdige med at bekæmpe coronavirus, har vi masser af grunde til håb. -Madeline Fry Schultz

Forskere kan have opdaget en anden naturkraft
Fysikere, der arbejder på et laboratorium uden for Chicago rapporterer nye resultater, der tyder på, at de er på randen af at opdage en femte naturkraft.

Vi er alle bekendt med kræfter som tyngdekraft og elektromagnetisme, som faldskærmsudspringere og enhver, der har brugt et køleskab magnet kan bevidne. Den potentielle femte kraft er lidt mere kompliceret. Forskere gennemførte et eksperiment på grundlæggende partikler kaldet myoner, som er mindre end atomer. De forventede, at myoner til at wobble i et vist tempo, men i stedet, myoner wobbled hurtigere. Det kunne være på grund af en endnu ukendt naturkraft.

Forskningen, der udføres i USA, har udløst spænding rundt om i verden. BBC citerede en fysiker for at sige: “Dette er det øjeblik, jeg har ventet på, og jeg får ikke meget søvn, fordi jeg er for begejstret.” Den femte kraft kunne hjælpe med at forklare mangeårige mysterier som hvorfor udvidelsen af universet synes at være hurtigere.

Hidtil forskere har ikke helt bevist eksistensen af den femte kraft. Der er i øjeblikket en 1 ud af 40.000 chance for, at deres observationer er bare en tilfældig lykketræf. De har brug for at forbedre det til odds 1 ud af 3,5 millioner for at kunne endeligt sige, at de har fundet noget nyt. -Margaret Brady

Major League Baseball flytter All-Star Game fra Georgien til Colorado
I en bombe flytte, major league baseball (MLB) har besluttet at boykotte Georgiens nyligt vedtagne “vælgerintegritet” love ved at flytte sin årlige All-Star spil fra Braves ‘Truist Stadium uden for Atlanta til Rockies ‘Coors Stadium i Denver, Colorado. MLB kommissær Manfred udsendt en pressemeddelelse, hvor han forklarede sin beslutningstagning ved at henvise MLB’s støtte til “fair adgang til at stemme,” samt sin modstand mod “restriktioner”, der efter sigende gør det sværere for etniske minoriteter, især afroamerikanere, til at afgive deres stemmer.

Med MLB annoncerer denne beslutning så sent som i sidste uge som svar på Georgiens afstemning lovgivning, der vil udvide tidlig afstemning, men vil kræve ID for mail-in stemmer, ligaen forklarede i en nylig erklæring om, at Denver blev specifikt valgt som erstatning mødested “, fordi de allerede var i udbudsprocessen for at være vært for en fremtidig All-Star Game.”

Georgiens guvernør talte imod Ligaens beslutning og insisterede på, at “det ikke giver meget mening”, da Colorados afstemningslove, for både personlige og fraværende afstemninger, tilsyneladende er mere restriktive end Georgiens nye foranstaltninger. Atlanta Braves udsendte en pressemeddelelse via Twitter, der sagde, at de var “dybt skuffede”, og at “virksomheder, medarbejdere og fans i Georgien er ofre for denne beslutning.”

Flytningen forventes at levere et alvorligt økonomisk slag til Atlanta, hvor næsten 30 procent af virksomhederne er sort-ejede og mere end halvdelen af befolkningen er afrikansk-amerikanske. Ifølge Washington Post, “turisme embedsmænd anslået flytningen til Colorado kan koste området 100 millioner dollars, herunder indtægter fra omkring 8.000 hotelværelser, der var blevet booket til spillet. Virkningen vil sandsynligvis falde hårdest på lavindkomst- og minoritetsbeboere, der arbejder i servicesektoren.” – Mariel Lindsay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *