MEP ‘ erne har vedtaget et forslag om at udstede et dokument, der bekræfter retten til fri bevægelighed i Europa under pandemien.

Dokumentet – i digitalt eller papirformat vil bevise, at dets bidragyder er blevet vaccineret mod coronavirus eller alternativt har vist et negativt resultat af en nylig test eller er kommet sig efter infektionen. Dette kaldes “EU-certifikat for COVID-19″ og skal være gyldigt i højst 12 måneder, rapporterer BNT „

EU-covid-19-certifikater fungerer ikke som rejsedokument, og de vil ikke blive brugt som en forudsætning for at udøve retten til fri bevægelighed, siger MEP ‘ erne.

Men EU-certifikatindehavere til COVID-19 bør ikke være underlagt yderligere rejsebegrænsninger, såsom karantæne, selvisolering eller test. MEP ‘erne understreger også, at for at undgå forskelsbehandling af mennesker, der ikke vaccineres, og af økonomiske grunde, skal EU-stater” garantere universel, overkommelig, rettidig og gratis test.”

Parlamentet ønsker at sikre, at EU-certifikatet fungerer parallelt med ethvert initiativ, der er oprettet af medlemsstaterne, og som også respekterer den fælles retlige ramme.

Medlemsstaterne skal acceptere, vaccinations-certifikater, der er udstedt i andre medlemsstater til personer med en etableret vaccine, der er godkendt til brug i EU, som det Europæiske lægemiddelagentur (EMA) (i øjeblikket Pfizer-Biontech, Moderne, AstraZeneca og Janssen), Mep ‘ erne besluttet. Medlemsstaterne vil beslutte, om de skal acceptere vaccinationsattester udstedt i andre medlemsstater og vacciner, der er opført af Verdenssundhedsorganisationen (.ho) til nødsituation.

For at forhindre svig og forfalskning kontrolleres certifikater samt ægtheden af elektroniske frimærker i dokumentet. Personoplysninger fra certifikater kan ikke opbevares i værtslandene, og der vil ikke være nogen central database etableret på EU-plan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *