Sammenslutningen af organisationer af bulgarske arbejdsgivere (AOBR) indleder en række samtaler med repræsentanter for partier og koalitioner, der ifølge valgstederne har en chance for at deltage i den 45. nationalforsamling. Dette blev annonceret af Industrial Capital Association, som vil være vært for møderne. Målet er at gøre erhvervslivet bekendt med de politiske kræfters synspunkter og programmer på det økonomiske område umiddelbart før parlamentsvalget.

Den første “interview” er planlagt til i dag, og det er med bsp. Der er også planlagt en pressekonference – fra kl. 15.m.

AOBR samler de nationalt repræsentative arbejdsgiverorganisationer AICB, BSC, BCCI og KRIB. Formandskabet er på rotationsbasis, og i 2021 står AICB ved roret.

Siden begyndelsen af februar er staten igen begyndt at betale folkevalgte for en “kold reserve” – for at opretholde evnen til at udnytte energisystemet, hvis det er nødvendigt. Blandt modtagerne af penge er både staten TPP Maritsa-East 2 og NEK, samt det selskab, der ejes af æresformand for DPS Ahmed Dogan TPP “Varna” og “Bobov dole” TPP forbundet med Hristo Kovachki, “Capital” afsløret. De blev rangeret efter udbud foretaget af den statsejede virksomhed ESO (“Electricity System Operator”. De “offentlige” oplysninger blev imidlertid indsendt af ESO i en temmelig mærkelig form – kun tilbudsnummeret er angivet og kontraktens størrelse, men det er ikke klart, hvilken hovedsæde der ligger bag numrene.

Tilfældigvis eller ej, TPP “Varna” blev en on-call modtager af midler til magten på standby lige efter æresformand for DPS Ahmen Dogan trådte det som majoritetsejer. Efter en række skandaler brød over afviklingen af visse kraftværker i staten feeder gennem kolde reservekontrakter (beløbene er i størrelsesordenen BGN 60 millioner om året), Borisov “beordrede” ESO til at annullere tilbuddene, og flertallet i nationalforsamlingen vedtog juridiske ændringer, der indfører en ny måde at give ledig kapacitet. Ændringerne træder dog i kraft til sommer, og til den tid vil ESO tilsyneladende arbejde på den gamle ordning.

I mellemtiden er der iværksat en række kontroller af den måde, hvorpå tjekkiske CEZ solgte TPP-Varna, og af fabrikkens deltagelse efter Ahmed Dogans overtagelse i lukrative kolde reserveauktioner, hvor staten giver penge til ikke-fungerende kapacitet kun for at holde dem klar til eventuel inklusion.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *