“Hver generation og hver af os kæmper vores kamp for Bulgarien. Nogle gange støjende, nogle gange stille. Ikke altid sammen, ofte alene. Vi har hver især en del af Bulgariens skæbne, selv når den er langt væk, eller når behovet har drevet den ud af Moderlandet. Men succes afhænger, som apostlen siger, “af vores medbestræbelser.” Med disse ord sender statschef Rumen Radev sit budskab til bulgarerne i anledning af det 148.

Præsidenten er i karantæne, fordi hans kone Desislava har covid-19, blomster på vegne af formandskabet betjenes af vicepræsident Iliana Yotova. På monumentet Levski er der en campingvogn af storbyen syvende gradere.

I sit budskab påpeger Rumen Radev, at i halvandet århundrede gjorde det løfte, som diakonen giver til folket, ham til et symbol på vores renæssancedrøm om frit og uafhængigt, men også oplyst, opofrende, broderligt og ædelt Bulgarien. Vi er altid forpligtet til at stræbe efter det, men vi giver det ofte videre, glemmer det, og for det er vi sjældent værdige, erklærer statsoverhovedet: “Det tårnhøje Bulgarien, der knuser angribere, hjælper de svage, svarer til verdens kulturelle toppe, men som desværre! – ofte forsoner sig med ulighed og bukker under for ydmygelse.”

Præsidenten minder os om, at på den sorgfulde årsdag for Vasil Levskis død samles vi ikke for at bøje hovedet, men for at rette dem. “I dag sker det her. Bulgarerne indså, at der er brug for gerninger, ikke ord. Jeg håber, at lederne af vores samfund forstår Levski ord, at “intriger stopper løbet af folkets arbejde”, statsoverhovedet hedder det i sit budskab.

“Gerninger er nødvendige, ikke ord.”

Repræsentative militære enheder fra alle garnisoner i landet vil udføre militære ritualer for at markere de 148. år siden frihedsapostel vasil Levskis død i forskellige bosættelser.

Med en række begivenheder og den 19. februar vil karlovo-borgere og gæster bøje sig for apostlens hukommelse, meddelte Forsvarsministeriet.

Den 19. februar kl. 09.00 blev Jomfru Maria-kirken overværet af en arkæologisk hellig messe og panik. Fra 11:00 igen i Vasil Levski Square blev afholdt et rally-tilbedelse, som endte med tjeneste guirlander, kranse og blomster foran monumentet af repræsentanter for staten og de lokale myndigheder, militære patriotiske organisationer og patriotiske bulgarere. Pilgrimsrejsen fortsatte med en procession til Nationalmuseet “Vasil Levski”.

Den 19. februar kl. 11.00.m. blev kranse lagt i Pleven og i Shumen med deltagelse af soldater fra garnisonerne.

Fra kl. 11.00 i Blagoevgrad deltog soldater fra brigadekommandoen i et ritual med at lægge kranse og blomster i anerkendelse af apostlens liv og arbejde på Vasil Levski-pladsen foran sit monument.

Fra kl. 10.00 i Belene med deltagelse af soldater fra den militære formation fandt 28 880 sted ritualet med at tilbyde blomster foran mindepladen af Vasil Levski i gården af skolen af samme navn i byen.

Fra kl. 12.00 lagde soldater fra 4. artilleriregiment i Asenovgrad kranse og blomster foran apostlens monument i byen.

Soldater fra flåden holdt de militære ritualer i Varna og Burgas. Fra kl. 10.00 i Varna fandt ritualet sted med at tilbyde blomster og tilbede apostlens mindeplade i sq.m. Levski. Fra kl. 11.00 deltager æresvagt i det militære ritual for at lægge kranse og blomster ved monumentet Vasil Levski i havhaven.

Fra 11.00 i byen Burgas Æresgarde fra flåden deltager i by-til-by pilgrimsrejse og militære ritual for om kranse og blomster på monumentet Vasil Levski, i havet haven i byen Varna. Burgas.

I Plovdiv med deltagelse af repræsentative militære enheder – æreskompagni, militære brass band og ventcenos fra 11:00 blev afholdt et militært ritual af monumentet vasil Levski på gyden i Bunardzhika. Før det, kl. 10.m, blev der serveret panik i St. Peter og Paulus’s Temple.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *